zondag 8 februari 2009

Spruitenstoofpot met hazelnoten

Mmm, lekker!

Men neme:
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, grofgesnipperd
-
1 grote winterwortel, in plakjes
- 150 g knolselderij, in blokjes
- 4 aardappels, in grove stukken
-
400 g spruitjes, schoongemaakt
-
1 groentebouillontablet, verkruimeld
- 1 laurierblad

- 2 theelepels gedroogde tijm

- 400 ml droge witte wijn
-
1 zakje hazelnoten (75 g)

In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood. (Bron: www.spruiten.info)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten