maandag 28 december 2009
Linzensalade met paddestoelen
Ingrediënten (2 personen)
150 g linzen blond (pak 500 g)
1 teentje knoflook, gehalveerd
2 takjes tijm
1 schaaltjes paddestoelenmelange (a 200 g)
3 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
100 g semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml), in reepjes
2 eetlepels rodewijnazijn
1 zak rucola (sla, 75 g)
2 eetlepels witte natuurazijn
2 eieren
Bereiden
Breng de linzen in ruim water met de knoflook en 2 takjes tijm aan de kook. Kook de linzen in 20 min. op laag vuur gaar. Giet af en verwijder de knoflook en de tijm. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Verhit 3 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 3 min. Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes tijm toe. Bak in 5 min. gaar. Voeg dan de reepjes tomaat toe, blus af met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur, voeg de linzen toe en schep voorzichtig om. Voeg de rest van de olie toe. Laat 20 min. rusten. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de linzen met de groenten erop. Verhit in een pan een laag water van 6 cm. Schenk de natuurazijn erbij. Breek 1 ei in een kopje. Als het water tegen de kook aan is (u ziet dan kleine belletjes opborrelen), laat u voorzichtig het ei in het water glijden. Schep het uitwaaierende eiwit met een schuimspaan om het eigeel. Haal het ei er na 3 tot 4 min. uit en pocheer op deze manier één voor één de andere eieren. Leg ze met de schuimspaan op de linzen en bestrooi met peper. U kunt er ook nog wat extra olie over sprenkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten