Ingrediƫnten: 2 sjalotten, 1 struik bleekselderij, 50 g boter, 300 g risotto, 0,2 liter droge witte wijn, 750 ml hete groentebouillon, 200 gram Gorgonzola in blokjes.
Bereiden - Snijd het blad van de bleekselderij fijn en houd apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes.
- Verhit 25 g boter in een pan en fruit de sjalotten 2 min.
- Voeg de bleekselderij toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de risotto toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
- Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 15-20 min.
- Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door.
- Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met het selderijblad.
Met deze risotto (en chipolataworstjes en tomatensalade) leggen we een goede bodem. En dan is het ineens 03 uur 's nachts.
We hebben het ook over de wasmachines des levens.
- Was je vergeten dat er aanstaande dinsdag een wasmachine (een Miele) vrijkomt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten