vrijdag 25 november 2011

Venkelsoep met cherrytomaatjes

Morgenochtend komen de Geschwister bij mij vergaderen. We gaan alle dingen en dingetjes uit Mutti's huis verdelen. De meeste dingen zullen gemakkelijk gaan, maar om de Westertoren (ets) wordt het misschien wel dobbelen. Waar zijn de dobbelstenen? Ik ga alvast maar een lekker soepje brouwen. Want het moet wel gezellig worden!

'Snijd de venkel in kleine stukjes, bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin, voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.' (Bron: Appie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten