donderdag 2 mei 2024

Zomerdag

De naweeën van het verjaardagsfeestje. Het was helemaal niet laat, maar ik ben behoorlijk gevloerd. Eerst denk ik bij het opstaan nog energiek: ik ga een dag fietsen, maar in de achtertuin stuit ik op twee kratten vol plantjes, die Hani501 uit Friesland heeft meegebracht en die ik goed kan integreren. Geen idee wat het allemaal is, maar dat zal de tijd leren. 

Dus in de plots ongekend felle zon ruim ik in de stadstuintjes voor en achter de resten van de lentevreugd op, en op naar de zomer. De heg gesnoeid. Heet dat het is. 27 graden! Geen haar op mijn hoofd die nog aan fietsen denkt. 

En zo eindig ik in de hangmat met het boek Om en nabij. Langs de grenzen van mijn tuin in Frankrijk van Yolanda Entius, ook een verjaarscadeau. Het gaat over een huis en tuin in Frankrijk tuinen en over het gevoel van thuis door de jaren heen. Het huis van je ouders dat niet als thuis voelde, de eerste studentenkamer, het kraakpand met een vrouwenwoongroep... En dan de bouwval in Frankrijk. Toegespitst op alle aspecten van wonen en thuis zijn.

Peek komt onverwacht op de thee. Dat is leuk! Maar ze zit nog niet, of het begint te onweren. Zij is panisch voor onweer en vliegt naar huis. Dan is het ineens weer 16 graden. Wat een rare dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten