Ik heb nog twee palmkolen in de moestuinbak. Dat is een wonderlijk mooie kool die de hele winter doorgroeit. Als een palmboompje.
Bobby maakt graag spaghetti met palmkool, cavolo nero in het Italiaans, maar omdat die kool bijna nergens te koop is maakt hij het meestal met boerenkool, wat ik niet heel lekker vind. Nu oogst ik mijn palmkolen, om plaats te maken voor mijn pootaardappelen.
Het is een heel werk om palmkool schoon te maken, hij heeft een harde witte nerf die je er af moet scheuren of snijden. Als ik klaar ben heb ik nog steeds 800 gram. Veel te veel. Dat is wel minstens drie maaltijden. De spaghetti is nu lekker! Heel anders dan met boerenkool.
Dus nu ga ik leuren wie wat palmkool wil.

Jullie kunt de bladeren scheuren of snijden en dan in de oven heerlijke chips van bakken ( zie verschillende recepten op internet). De nerven kun je kleinsnijden en koken of stomen. Ook zijn er verschillende recepten van Portugese soep met bijv. chorizo en palmkool.
BeantwoordenVerwijderen