dinsdag 21 mei 2024

Elektrieke auto

We gaan op verjaardagsvisite bij Schoonzusje + Zwager in Heerde. Ze hebben geweldig in de tuin gewerkt, die is nu heel mooi en lijkt veel groter. Omdat wij over twee weken onze Familiedag ook daar doen is het (voor haar) een soort Generale Repetitie. Bijvoorbeeld de auto's op de oprijlaan. Dat past allemaal goed. 

Blijkt dat ze inmiddels een elektrieke auto hebben gekocht, een Kia. Eigenlijk wist ik dat wel, maar het was me even ontschoten. Deze auto heeft een actieradius van 550 km, vertelt Schoonzusje, dus ze kunnen in Nederland alles berijden. En dan thuis weer opladen aan de zonnepanelen. Ze betalen geen wegenbelasting. Dus behalve dat zo'n auto heel duur is heb je er daarna in principe niet meer zoveel kosten meer aan. 'Mogen we een proefritje', vraag ik gretig. Want behalve vorig jaar in Italië een ritje in de Tesla van Bobby's Zwitserse vrienden heb ik nog geen echte kennis gemaakt met het fenomeen. Er staan veel laadpalen in onze straat, en steeds meer buren stappen over, dus om huis is de elektrische auto ons niet vreemd.

Dus met Bobby en een ander schoonzusje stappen we in de Kia. Op de passagiersplaatsen uiteraard, Schoonzusje rijdt. Hoe gáát dat, elektrisch rijden? vragen wij allemaal gretig. Moet je gewoon gas geven? Nou ja, gas... Geestig uitje.

De rest van de middag breng ik door bij de jongelui in de kapschuur. Het Jeugdhonk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten