donderdag 25 juli 2024

Naar Malente

We maken een leuke fietstocht van Plön naar Malente langs diverse meren. Zoals ik al eerder zei: het fietsroutenet is hier heel goed. We volgen regelmatig harde zandpaden door het bos langs het water. 

Wel chique hier: schitterende huizen staan aan de meren. Malente is officieel een kuuroord dus er zijn allemaal klinieken. Ik zou zo wel een kuur in een kuuroord willen, maar in Nederland kennen we dat helaas niet.

Bobby schrijft aan zijn zus dat we een echte 65-plus-vakantie vieren. Misschien is dat wel zo, maar het klinkt wel een beetje veroordelend. Zelf stelde ik vanochtend ook al vast dat het hier op het grasveld zo heerlijk is dat we van mij helemaal niet hoeven opbreken. Dat het me herinnert aan onze oneindige vakanties vroeger op Vlieland. Zes weken op Camping Stortemelk. Je leefde bij de dag. We kunnen hier ook blijven. 

Vóór we vertrokken was het idee dat we naar Noord-Jutland zouden, via deze Holsteiner Schweiz. Maar toen zijn we impulsief naar MeckPom doorgereden om ons enige dagen onder te dompelen in het gevulde plattelandsleven van Zus4.

Nu hebben we nog anderhalve week te gaan en vind ik Skagen veel te ver. Dat is van hier 521 km, en terug naar huis is dan bijna 1000 km, dat doen wij in twee dagen. Ik leg bij Bobby nu een nieuw idee in de week: een natuurgebied aan de Duitse Oostzeekust Maasholm. Mij aan de hand gedaan door een koorvriendin van Zus4 die in Sleeswijk-Holstein is geboren en getogen. Dat is maar anderhalf uur rijden van hier en in één dag terug te rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten