woensdag 31 juli 2024

De Schleibrücke

Na twee dagen fietsen doen we weer een dagje Kappeln. Mijn korte broek die ik al sinds mensenheugenis heb is tot op de draad versleten en kreeg gisteren een grote scheur. In Kappeln zijn veel klerenwinkels dus ik moest maar eens op korte-broeken-jacht. 

Maar eerst halen wij op de camping wat herinneringen op aan de winkels waar we 'vroeger' onze korte broeken kochten. Mijn nu versleten korte broek is van het merk Wildebeast. Het is een heren-korte-broek. Die hebben iets stoerders dan de dames-korte-broeken. Ik kocht vakantiekleren graag bij Perry Sport - of bij V&D. Ook mijn slaapzakken. Allebei faillier. Weet je nog oudje? Waar moet je nu naartoe? Decathlon, of Bever, of De Vrijbuiter? Of Bol.com? Vandaag valt de keuze dus op Kappeln, waar ik zomaar twee korte broeken scoor. 

Vandaag doen we de sightseeing in Kappeln  gescheiden. Bobby bekijkt de kerk, de haven en de boekhandel, en ik koop behalve korte broeken ook nog sokken en een leuk felgekleurde vogel (papegaai) voor in de volkstuin. Als souvenir. En tenslotte doen we samen nog lunch met gerookte vis en wat kuieren langs de Schleie en de brug. Ik vind een geweldige brug. Hij gaat eens per uur open en dan moet het autoverkeer maar wachten, want dan passeren er heel veel zeiljachten. Bijzonder brugwachtershuis staat er midden op.

Ik ben wel blij dat ik wat inspiratie heb, want tot nu toe ontbrak het daar wat aan. De Noord-Duitse bouw is weinig frivool. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten