donderdag 22 augustus 2024

Naar de Chinees

Onze favoriete Chinees aan de Straatweg was altijd Man Far, maar die is in 2022 door de politie gesloten wegens illegale gokpraktijken. Daarvoor gingen we meestal naar Paradijs op het Vredenburg, die was fantastisch, maar die is ook al jaren dicht. Sindsdien missen we een wijk-Chinees. Er zijn er in Utrecht niet veel meer en vaak zijn ze alleen nog afhaal/ bezorgen.   

Zo'n gezellig uitje als naar Gorssel moet eigenlijk wel afgesloten worden met een bezoek aan de Chinees, maar welke? Bobby stelt voor die in Hoevelaken waar we een keer verzeild zijn geraakt toen er een enorme file op de A1 stond, maar die was behoorlijk saai met grijs lila en roze interieur. Een goeie Chinees moet wel een beetje buitenissig ingericht zijn. Ik heb al een optie op het oog 'Nieuw China' aan de Biltstraat, maar met de auto willen we daar niet naar toe. 

Zo komen we terecht bij Soen Lie in het Groot Winkelcentrum in Overvecht. Ik ken het vanuit een ooghoek als ik de klanten van de Buurt Taxi naar de kapper aan de Zamenhofdreef breng. Het is heel groot en aardige mensen en aardig eten.
 
De Chinezen waar ik kom (kwam) zijn opmerkelijk vaak artikeltjes waard in de regionale kranten.

Over Paradijs:

Over Nieuw China:

Over Fook Sing aan de Molukkenstraat in Amsterdam:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten