Bobby komt. Dat stemt mij vrolijk en ik kies een lekker maaltje. Die mango-curry is verrassend en verrukkelijk. En wie verzint er nu spitskool? Aanbevolen!
Ingrediƫnten
- 4 stukken zalmhaasje a 125 g
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel citroensap
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 bosuitjes in stukken van ca. 1 cm
- 150 ml geslagen room (23% vet)
- 1 mango, in kleine stukjes
- 3 eetlepels verse koriander, grof gehakt
Voorbereiden
Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
Bereiden
1. Verhit voor de saus 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 minuten en breng hem op smaak met zout en peper.
2. Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.
Bron: boekje Tis Vis, eten met plezier van AH.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten