donderdag 23 mei 2024

De haagbeuk

We hebben vergadering van de VVE van/over de gezamenlijke parkeerplaats achter onze huizen. Een geweldige luxe. Misschien herinnert u zich mijn stukje van 3 mei over de consternatie in de straat-app van een week of wat geleden, omdat ineens de beukenhaag gerooid werd. Dit vanwege de kaduke straatverlichting aldaar. Dat verhaal ga ik nu niet overdoen. 

Daarna ontstond er op de app een discussie over wat voor haag er straks voor in de plaats moest komen en hoeveel dat mocht kosten. We hebben het over enkele honderden meters haag. Aan het eind van deze vergadering zou dat aan de orde komen. Het bestuur noemde als mogelijkheid gras, liguster (goedkoopst),  laurier of  beuk.

Niemand zegt wat. En dan spreek ik me uit voor de beukenhaag. Er zijn wat bezwaren tegen, namelijk dat-ie in de winter bruin en kaal wordt en daarom waren die andere groenblijvers bedacht. Liguster vind ik echt erg. De laurier hebben wij al voor. Ik vind de beuk leuk omdat-ie zo lichtgroen us en danst. Daar word ik blij van.

Een VVE-vergadering is nogal een mannending. Het bestuur, het onderhoud, de financiĆ«n, de bestuurstafel. Geen vrouw die zich daarvoor aanmeldt. Dus ik voelde me best een beetje karikaturaal met mijn inbreng dat ik blij word van een beukenhaag. Maar ze hadden er niet van terug. 

En een buurman weet te vertellen dat een 'beukenhaag' weliswaar in zandgrond gedijt, wat wij niet hebben, wij hebben zware klei, maar dat je ook de 'haagbeuk' hebt die juist heel goed tegen klei en natte voeten kan. En daar gaat het om, omdat het bij ons zo kletsnat kan zijn met al die buien. Onmiddellijk ontstaat er veel Babylonische spraakverwarring. Diverse buurmannen (onder wie Bobby) beginnen nog een zijlijn over dat iedereen desgewenst met een grondboor achter zijn eigen huis nog wat dieper in die zware klei kan graven, maar toch maar niet, want stel je voor dat weer iemand die elektrische leiding kapot gaat maken. 

Drie buurmannen zeggen dat ze mij mijn geluk om de beuk gunnen en als er niemand opstaat voor de andere varianten dat we dan de 'haagbeuk' maar moeten doen. Die variant is de duurste: 1800 euro. En zo wordt besloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten