donderdag 23 mei 2024

Aan 't water

Op naar de tentoonstelling 'Aan 't water' in Museum MORE in Gorssel en de Bayerische Freundin gaat mee. Zij was nog nooit in Gorssel, denkt dat het een eenvoudig boerendorp in the middle of nowhere is, nou nee, het is een rijkeluisdorp aan de IJssel tussen Deventer en Zutphen. Ook is ze bijzonder verrast door het museum, het dorp en de kwaliteit van de tentoonstellingen en het museumcafĂ©. 

Ik verkeer graag aan het water, of dat nu aan zee is of aan een meer, een gracht, een rivier, een kanaal, een vijver of een haven. En met mij hebben deze tentoonstellingsmakers van deze tentoonstelling dat ook. Wat een genoegen, wat een sferen. Heerlijk. Prachtig.

We hebben voor het dagje uit een mooi plannetje gesmeed: we willen met het Gorsselse voetveer over de IJssel oversteken en dan lunchen in een mooi café restaurant Kribbe in de uiterwaarden buiten Wilp. Maar dat het water in de IJssel weer zo hoog staat, dat had ik me even niet gerealiseerd. Het pontje is helemaal niet te bereiken. We proberen op diverse plaatsen een wandeling, maar de plassen zijn veel te diep. Wel weer een topuitje, trouwens. Uiteindelijk gaan we maar met de auto over de brug bij Deventer naar Wilp.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten