vrijdag 3 mei 2024

Einde beukenhaag

Grote consternatie in de straatapp. De na zeven jaar eindelijk mooie beukenhaag wordt rücksichtslos gerooid. Wat een herrie, en dat om 07uur. Voor de meeste bewoners is dit een volkomen verrassing. 

Het komt zo: De verlichting aan de schuurtjes op het achterterrein dat dient als parkeerplaats & kinderspeelplaats is al jaren kapot. Eerst werd die regelmatig gerepareerd en toen niet meer. Al jaren is het aardedonker daar 's avons en 's nachts. De leidingen lagen ongeveer onder die heggen en er viel niet te achterhalen waar die kapot was. Uiteindelijk is op de VVE (we hebben een VVE voor de parkeerplaatsen) besloten dat we de oude leidingen laten voor wat ze zijn en dat er nieuwe leidingen moeten komen. Het gaat altijd over die verlichting, waarom dat niet opgelost wordt.

Afgelopen herfst zouden de heggen er tijdelijk uit gaan en die zouden als alles weer werkte  teruggeplaatst worden. Dat was het idee. Maar er gebeurde helemaal niets. En dan nu dit op de vroege mei-ochtend. Wat een herrie en wat een kaalslag. En een opwinding. 

De mannen van het bestuur van VVE op de app in de verdediging. De hovenier had gezegd dat het niet haalbaar was: eerst rooien en dan weer terugplaatsen. Die beukjes zouden dat niet overleven. Maar de bestuursleden hadden niet bedacht om hun nieuwe besluit, het advies van de hovenier te communiceren: alles rigoureus eruit en als er weer verlichting is nieuwe heggetjes planten.

Het lijkt me niet fijn: bestuurder zijn van de VVE. Veel werk en altijd verontwaardigde mensen. Veel mensen die de stukken niet lezen. Die niet op de vergadering komen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten