vrijdag 3 mei 2024

Het Dikke Torentje

De uitvaart van het koorlid vindt plaats in Eemnes, in een locatie genaamd 'Het Dikke Torentje'. Een mooi oud kerkje dat nu dienst doet als trouwlocatie. Ik was er nog nooit, in Eemnes. Het dorp ligt net boven de A1 bij Baarn. Het dorp en de omgeving staan op mijn netvlies door een artikel over een Vietnamese fotograaf die er woont en er prachtige natuurfoto's maakt. Het kerkje ligt helemaal buiten het dorp. Gisteren toen het ineens een snikhete tropische dag was had ik bedacht dat ik wel op de fiets kon gaan, 1,5 uur fietsen, maar het is alweer koud en het regent weer.

Het is een mooi afscheid. Alle aanwezigen kennen haar, dus er wordt bij de herinneringen geen 'levensloop' verteld, maar gaandeweg kom ik er toch achter dat ze in haar werkzame leven orthopedagoge was én directeur van een grote GGZ-instelling in de regio. In haar gepensioneerde jaren was ze actief voor van alles, wandelen, fietsen, quilten, klassieke muziek en de Voedselbank. Die vrouw zag je dan elke week tussen de sopranen zitten, steeds dunner en wankeler.

Er is veel mooie muziek te horen en vijf speeches: de kersverse echtgenoot, zoon, dochter, zus, vriendin, collega. Wij van de zanggroep zijn de kers op de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten