zaterdag 13 juli 2024

Op Avontuur

De laatste tijd verkondig ik graag aan de mensen dat het goed is om wat avontuur in je leven te organiseren. Iets onbekends. En dat hoeft niet per se aan de andere kant van de wereld, het kan ook dichtbij huis. En ook in Sittard. 

Vandaag spelen de  Oranje Leeuwinnen een kwalificatiewedstrijd tegen Italië in het stadion van Fortuna Sittard, van 20.45 tot 23 uur. Dia en ik vinden dat te ver om middernachtelijk terug te rijden (we deden dat wel vanuit Tilburg en Breda) dat we besluiten in Sittard te gaan overnachten. We kiezen het soberste hotel, een 'sporthotel'. Het ligt een stukje buiten Sittard. Op een berg, blijkt. De Kollenberg om precies te zijn. Op Wikipedia lees ik dat die 'berg' een laatste uitloper van de Ardennen is. 

We gaan ditmaal met de trein (gratis keuzedagen!)  en huren ter plekke een OV-fiets.  Van die berg weten we niet, maar Google Maps leidt ons mét die OV-rotfietsen óver die berg. Niet te doen. Maar we doen het. Pff.

Wat ook een uitdaging is: alles wat we doen gaat hier met pasjes. Je reist met je OV-kaart, je huurt je fiets met je OV-kaart in een onbemendse fietsenstalling, hij gaat op slot met die pas. In het onbemensde oostblok-hotel op die berg beweeg je je ook door de deuren met een pasje. Ik word daar steeds wat gespannen van, want wat als je pasjes het niet doen? Maar ze doen het gelukkig wèl.

Verder is hier alles prachtig. Steeds als het ongemak weer voorbij is is het allemaal een prachtig avontuur. Wie low budget reist wordt eerder getrakteerd op avonturen.

We eten in Sittard-centrum tapas bij een Cubaan. Daar moet je elke gang met een QR-code bestellen.

En dan weer verder op die OV-fiets, telefoon in de hand, op zoek naar het Stadion. Als dat geen avontuur is. En dan heb ik het nog niet over de nachtelijke terugtocht van het stadion naar die berg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten