vrijdag 12 juli 2024

Krishna

Elly is binnenkort jarig en zij vraagt mij mee uit eten in een nieuw hip vegetarisch Indiaas restaurant aan de Kaatstraat: Krishna Vilas. Het is net buiten de singels, dus niet zo hysterisch druk als de Utrechtse binnenstad kan zijn. 

Het is precies tegenover waar Bobby vroeger woonde. Toen zat er een gemeente-kantoor in dit pand en keken we vanuit zijn erker altijd naar de ambtenaren. Nu is hier een nieuwe volgens mij tamelijk dure wijk gekomen: Zijdebalen. Met aan de buitenrand van het wijkje wat hippe sportscholen en dit Indiase restaurant. Je kunt er buiten zitten, maar er is best veel verkeer. Veel bussen ook.

Het is een verrassend leuke eetgelegenheid: ruim, licht, heel divers publiek, echt grotestads, en niet zo op toeristen. We hebben niet gereserveerd, en er is plek, maar het loopt goed vol. En erg lekker eten. Mooi kleurig. Pittig ook, maar daar ben je na een paar hapjes wel aan gewend. 

De meisjes van de bediening praten slechts Engels, geen Nederlands. Maar wel geestig. Internationale studentes, zo te zien. Het is erg leuk om rond te kijken naar alle gezelschappen, vaak meerdere generaties. Alleen moeten we te lang wachten op het toetje. Uiteindelijk skippen we dat maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten