woensdag 21 augustus 2024

Licked by the waves (1)

We gaan naar Gorssel naar Museum MORE naar de tentoonstelling 'Licked by the waves' over nieuwe baders in de kunst. Een paar maanden geleden was ik ook nog in Gorssel bij de tentoonstelling 'Aan 't water'. Die hangt er ook nog. Bobby gaat mee. Dat is een aangename verrassing.

Ik heb iets met het thema 'baden'. Zwemmen. Ik ben er niet dol op. Ik vind het koud en nat en naar en tenzij het bloedheet is vind ik het niet prettig. In badpak voel ik me ook niet zo jofel, tussen mensen met prachtige jonge lijven. Maar ik ken natuurlijk ook de aangename sensatie van door het water omsloten te zijn, te dobberen, te drijven. Het kijken. De (zelf-) erotiek. Kortom: mixed feelings. Je hebt het er niet over.

Daar hoop ik wat van te zien in die tentoonstelling. En daar zie ik wat van. Baden is een heerlijke ervaring en op zoveel verschillende manieren verbeeld. Het zijn maar weinig bekende kunstenaars. Normaal hangen daar juist bekende kunstenaars. Geen idee wie en wat er hangt. Het ziet er uit alsof ze een oproep naar galeries hebben gedaan wie wat in wilde sturen.

Maar het is wel leuk om naar te kijken. Het is veel breder dan de klassieke schilderijen van baadsters die toch vooral een uiting ware van de male gaze op het vrouwenlichaam. 

Ik heb duidelijke voorkeuren. Die heb ik in de collage geplakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten