vrijdag 7 juni 2019

Ziengs

Als kind te Emmen gingen we altijd naar de firma Ziengs voor schoenen. Kobus Ziengs. Dat was een grote winkel met mooie degelijke schoenen. Ook wel een beetje frivool. Naar schoenenwinkels van Van Haren en Bata gingen wij niet, want dat waren flutschoenen. Op internet staat een foto van de schoenenwinkel van mijn jeugd. 

Ik verhuisde naar Amsterdam en daar had je geen Ziengs. Af en toe in een provinciestad stuitte ik weet op een Ziengs (bijvoorbeeld Amersfoort) waar ik alle schoenen even leuk vond. Ik kocht er prachtige slangenleren laarsjes, ooit. En slangenleren sneakers daarna. Ook als ik bij Mutti op bezoek ging ging ik altijd even langs de Ziengs. 

Utrecht had ook nooit een Ziengs. Maar nu, in Hoog Catharijne in de nieuwste Zuidpassage is nu een Ziengs geopend. En laat ik bij mijn zoektocht naar sneakers nu precies bij Ziengs geslaagd zijn. Met wéér slangenleren sneakers. Nu ander model en ander merk, maar wel weer even vrolijkstemmend.

Kent u de firma Ziengs? Of moet je daar een provinciaal voor zijn? Ik Google een beetje en zie dat het een familiebedrijf is gestart in 1946 in Zweelo Drenthe. Het hoofdkantoor staat in Assen. Een tijd lang hadden ze ook de discounter Scapino, maar die liep niet, die hebben ze overgedaan aan Vendex. Om zich weer helemaal te wijden aan de naam Ziengs. Nu hebben ze 80 filialen. Ook de Ecco- en Tamaris-schoenenwinkels zijn van Ziengs.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten