Altijd als het buiten nat en kil is is de troost van het maken en eten van een kruidige traybake groot. Ik kies een met zalm en vandouvan, een Franse kruidenmix met Indiase touch uit een blikje uit de reeks van Jonnie Boer. Verder met aardappel, rode paprika, courgette, winterwortel, en rode ui. Nadat dat allemaal zo'n 20 minuten in de oven gegaard is leg je de zalm erop en dan nog 10 minuten.
Het aantal van die potjes kruidenmixen is enorm toegenomen de afgelopen jaar. Ze zijn er van diverse merken. Gewone enkelvoudige kruiden zijn er veel minder nu. Aan die mixen valt veel meer te verdienen blijkbaar. De blikjes van Jonnie Boer zijn nog even prijzig maar qua omvang gehalveerd, wat je in eerste instantie niet ziet. Vadouvan is er nu ook in een potje van Verstegen. In de recepten gebruiken ze het spul met eetlepels tegelijk. Dan doe ik theelepels.
Hoe dan ook: het is erg lekkee
Recept: https://www.ah.nl/r/1191148
Geen opmerkingen:
Een reactie posten