vrijdag 19 juli 2024

Het campingleven

Ineens is het knetterzonnig, en heet, en zijn we heel blij en dankbaar met ons plekje 's ochtends compleet in de schaduw. Er is een kampwinkeltje voor brötchen, melk boter en kaas, met een zelfscankassa, bij de receptie mag ik mijn fietsaccu opladen, in het toiletgebouw kan ik mijn powerbankje opladen, de Edeka is 10 minuten fietsen. Dus we zijn nu helemaal gesetteld.

Leuk om te zien hoe ook het tentkamperen verandert onder de weersverandering. Steeds meer kampeerders hebben partytenten mee voor extra schaduw (of bij regen, natuurlijk). Ze zijn vooral iets voor groepen. Er is een groep met gezinnen en een groep met jongemannen.  

Leuk van kanperen op zo'n veld is mensen kijken. Naast ons staat een enorm dik echtpaar met twee schattige dochtertjes en een grote Sint Bernhardhond die allemaal in één slaaptent slapen. Er is een moeder alleen met een fanatiek voetballend zoontje. 's Avonds mag hij meedoen met de grotere jongens van de groep. De vriendengroep aan de overkant van het veld doet de hele dag spelletjes. Zij staan vanaf de vroege ochtend in de knetterende zon. Een voor een verhuizen de jongens hun tentje naar 'onze' schaduwkant.




Geen opmerkingen: