vrijdag 17 mei 2024

Naar De Vrijbuiter

We gaan naar Gouda naar De Vrijbuiter. Want vorig jaar einde vakantie is onze tent in een Zwitserse afvalcontainer achtergebleven. Negen jaar heeft hij goede dienst gedaan. De eerste kampeervakantie was naar Cornwall in 2014. Negen jaar is normaal, zegt de verkoper. We hebben zomerse hagelbuien in Noord-Italië en Zwitserland overleefd en stormen in Schotland. Waar de luifel afscheurde. En Bobby maar in de weer met plakkers en Ducktape.

We lopen weer hetzelfde loopje door dezelfde hal langs alle tenten, en zoeken gewoon de tent die we hadden. Een koepeltent, familietent, heet zoeen. Onze bungalow. Ons gaat het erom dat we er goed in kunnen staan en anderszins verkeren ook als het regent, en dat hij meerdere in- en uitgangen heeft, zodat je maximale privacy hebt al naar gelang de situatie op de camping. Wat nu anders is is de kleur: wit-grijs in plaats van taupe. De binnen-slaaptent wàs ecru en is nu zwart. Er is ook een versie van de tent met opblaasbare bogen in plaats van tentstokken. Die is 100 euro duurder. En een versie van technisch katoen in plaats van polyester. Die is weer 400 euro duurder. En veel zwaarder. We gaan het allemaal overwegen. Bobby mag het zeggen.

De tenten (eigen merk Redwood van Vrijbuiter) blijken uit China te komen en ze zullen pas half juni arriverev, omdat ze containerschepen niet meer door de Rode Zee varen vanwege de piraterij aldaar, maar helemaal langs Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad.

Ik krijg echt goede zin in vakantie. Ik weet nog met hoeveel tegenzin ik de eerste keer naar De Vrijbuiter ging, met mijn lijstje waarom ik een hekel had aan kamperen. Waar we allemaal een oplossing voor vonden. En nu vind ik het leuk. Door de leuke ruimte campings die we doorgaans weten te vinden. Veel leuker dan die knetterdure vakantiehuisjes.

We kopen alvast een trekkerstentje (model vorig jaar) voor als we en route zijn. Want hotels kosten al gauw 120 euro per nacht. En ik kan er ook alleen mee op stap. Dat is ook een droom: dat ik het tentje op de fiets bind en naar een natuurcamping fiets. Een natuurcamping met ontbijt.



Geen opmerkingen: