maandag 27 mei 2024

Peas

Ik heb weer een nieuwe vleesvervanger uitgeprobeerd: Peas Makers. Ze zijn gemaakt van erwten, ze zijn vegan en glutenvrij en je kunt er veel vleesgerechten mee nabootsen. K. zweert erbij. Ze had er gisteren dan ook een heerlijke Turkse stoofpot mee bereid. Je kunt dat spul alleen via internet kopen in tamelijk grote hoeveelheden. Ze zijn gedroogd en heel licht. Je gebruikt 60 gram voor 2 personen. Uiteindelijk is het heel voordelig. Maar ja, om nou direct voor een maand in te slaan... Dus gaf K. me een zakje mee, en ook andere verjaardagsgasten, zag ik. 

Vandaag heb ik er hachee mee gemaakt. Op andijviestamppot. In een kwartiertje klaar. Bobby vond het heerlijk ruiken al tijdens de bereiding. Uitje, knoflook, laurier, kruidnagel, sojasaus, worcestersaus. ketjap, stroop, piment... gewoon oudhollandse pot. En dan gooi je die peas makers erbij en kokend water, zodat ze gaan wellen. 

Het was best lekker, beter dan die jackfruit die ik laatst uitgeprobeerd heb. Het is natuurlijk anders dan met rundvlees, maar toch echt wel lekker.  Niet vies. Het doet denken aan de sticky champignons op de andijvie die ik laatst uitgeprobeerd had. Van de Familie Over de Kook.

 

Geen opmerkingen: