dinsdag 27 augustus 2024

Vijgenjam

Als wij in een buitenland op vakantie zijn, meestal Duitsland of Frankrijk, kijken we in de supermarkt altijd even naar de exotische jammetjes. Vijgenjam valt dan regelmatig in de prijzen. In mijn volkstuin heb ik een enorme vijgenboom met heel veel vijgen, maar die vrichten blijven klein en groen en hard. Dus nu ik bij de Lidl op een bak vijgen (uit Turkije) stuit neem ik die mee.

Vandaag werk ik eerst aan mijn artikel over de baadsters-tentoonstelling in Museum MORE waar we vorige week waren. Het is pittig, want er is niet zulke goeie achtergrondinformatie. Dus na enkele uren moet ik nodig de zinnen verzetten, en hoe kan dat beter dan met een jam?

500 gr vijgen, 250 gr geleisuiker, 3 eetlepels citroensap, 2 appels.

Vijgen gebruik je met schil en al, tenzij die schil niet meer zacht is. De appel (van eigen boom) doe ik erdoor om het extra creatief te maken. 

Of:

Geen opmerkingen: