zondag 15 september 2024

De Kievit

Bobby voelt er wel voor om een Monument te bezoeken in het licht van de Open Monumentendag, maar ik heb niet zo'n zin in een onderzoek naar wat-dan-en-waar.. 

Dan gaan we maar twee natuurgebiedjes uitproberen van Utrechts Landschap  in Harmelen: het Vijverbos en De Kievit. Beide gebiedjes zijn klein maar fijn. Pareltjes. Ze zijn meer voor een ommetje in de eigen buurt dan om er helemaal naar toe te rijden, maar toch leuk om te ontdekken. Het Vijverbos is een oud landgoedje met een mooie vijver - stinkt wel een beetje vanwege stilstaand water - maar wel heel schilderachtig. De Kievit is een klein vergeten landje met een boomgaardje, een moestuin en drie ooit daglonershuisjes. Het gebiedje ligt geperst tussen een nieuw nieuwbouwwijkje en een lang oud pad tussen Woerden en Breukelen: de Hollandse Kade. Een gezellig rommelig bloeiend juweel, beheerd door een stichting met oude mannen voor wie het hun lust en hun leven is. 

De voorzitter van de stichting is gastheer. Hij ontvangt ons onder de hooiberg en vertelt. Hij is ook vinoloog. We kopen drie flesjes wijn van hem. Franse wijn die hij heeft gekocht bij de Franse supermarkt bij Lille, met een sticker van Stichting De Kievit erop. Ontdekkingen op zomaar een zaterdagmiddag.

Het lijkt mij een superlocatie voor de volgende Familiedag, maar het is niet mijn taak...

Geen opmerkingen: