maandag 9 september 2024

Working Class

Vandaag heb ik maar 17 aflever-adressen, in plaats van de 27 die ik normaal heb. Er wordt bij het bedrijf groots verbouwd en verbeterd, begrijp ik uit de bezorgers-app. En daardoor kunnen ze even minder koken. Mij is niet duidelijk wie wel en wie niet eten krijgt. Misschien bestellen de mensen die online bestellen pas op het nippertje? Ik voer de bestelbonnen die ik meekrijg meteen na thuiskomst in. Hoop maar dat dat goed gaat. Maar een paar vaste klanten worden deze route overgeslagen. Ik maak me toch een beetje zorgen of ze de komende week wel eten krijgen.

Tot nu toe heb ik steeds gereden op tropische dagen, maar vandaag heb ik een nieuw fenomeen: de hoosbui. Je denkt: ik blijf even in de auto wachten tot het droog is, maar dat kost teveel tijd. Drie adressen lever ik in de regen, daarna is het gelukkig weer droog.

Na afloop van de rit - ik ben veel eerder klaar dan normaal - tref ik een chauffeur van de avondploeg, een Marokkaanse jongen. Hij vertelt dat hij in Zuilen rijdt. Mijn wijk (Bilthoven, Den Dolder en Maartensdijk) heeft hij ook wel eens gereden. Moeilijke adressen, en ver uit elkaar, vindt hij. Hij rijdt in een dienst 35 adressen. Soms heeft een portiek met meerdere adressen. Dan gaat het lekker snel.

Geen opmerkingen: