maandag 24 juni 2024

De gesprekken

Er komen veel onderwerpen langs tijdens ons bezoek aan Gent. In de tuin of op de enorme comfortabele hoekbank waar ook voetbal gekeken wordt. 

Het gaat over de studies en de banen, de gezinsdynamiek en de politiek. Zo stemmen de leden van het gezin van extreem links tot extreem rechts. En oefenen zij - volgens de mama - het elkaar respecteren en naar elkaar luisteren. De oudste zoon gaat het leger in en ziet daar zijn carrière. De mama die altijd links heeft gestemd heeft nu op de NVA van Bart de Wever gestemd, strategisch, als tegenwicht tegen het Vlaams Belang. 'Mama, DeWever is wel racistisch!' 

De mama heeft verhalen over moslimmeisjes die op de middelbare school de hartsvriendinnen waren geweest van de jongste dochter, onder wie Tjetjeense meisjes die intussen terug getrokken waren in hun Tjetjeense stam. Gestopt met de studie en getrouwd met een Tjetjeen. Verhalen over de gevolgen van corona op de jongste twee die toen op de middelbare school zaten. Online lessen volgen was niet verplicht, de kinderen lagen tot drie uur in bed. Nu gaat een zoon 's nachts van 12 tot 03u naar de sportschool. 

Wij zestigers luisteren. En deze kinderen zijn heel beleefd en stellen ook het bezoek van hun mama vragen.

Geen opmerkingen: