zondag 23 juni 2024

Uit logeren

We logeren in Gent, of eigenlijk in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde. Het heeft jaren geduurd voor we deze afspraak maakten. Altijd kwam er op het laatste moment weer wat tussen. Een sterfgeval of zo. Nu zouden we vrijdag komen en stierf Tante Mies. We zijn zaterdagochtend gegaan.

We logeren bij een oude vriendin van Bobby: theologe filosofe, docent aan de hogeschool, yogadocente en coach. Ze heeft vier volwassen kinderen waarvan er drie nog / weer thuis wonen. Bobby kent haar al veertig jaar. Ik heb haar een paar keer ontmoet. Altijd leuk en hartelijk en intens. Nu voor het eerst in haar huis met haar kinderen. Allemaal prachtig en goed gebekt en eigenzinnig. Binnenkort komt haar oude moeder hier ook wonen. De kinderen zijn van twee vaders.

Ze is de ideale gastvrouw. Totaal toegewijd verwennerig. Heerlijk eten en drinken. Een grote tuin met luie stoelen en een hangmat. Een soundscape met kippen, buren, kindjes.
 
Ze gaat met mij Gent in, Bobby blijft in de hangmat, en 's avonds kijken we met de kinderen op de enorme leefbank de EK-wedstrijd België-Roemenië.

Geen opmerkingen: