dinsdag 1 juli 2008

De rest van je leven citroensap

Makkelijk en snel afvallen, dat willen we allemaal wel. Maar wie gun je nu een dieet van citroensap? Dit jezelf aandoen, dat lijkt me toch je reinste zwelfkwelling! En dat hebben we nu ook weer niet verdiend. Hoe hebben ze de marketing van dit boek bedacht? Wie moet dit boek gaan kopen? Cadeau ga een boek met zo'n omslag toch ook niet doen! Het is alsof je je beste vriend/in in een klap alle levenslust zou ontnemen.

Misschien is het bedacht als een titel voor vrouwen die pre- of postmenstrueel vol zelfhaat de stad in gaan, op zoek naar de juiste bikini, die niet kunnen vinden, uit frustratie bij het Vlaamse frietkot een te grote zak patat halen en dan nog even uit schuldgevoel de boekhandel ingaan. Voor straf een citroensapdieet, ja! Alleen nog maar citroensap. De rest van je leven.

Nou ja, op deze wijze had het tot mij kunnen komen, maar zo is het niet gegaan. Het kwam vandaag gewoon binnen op de redactie. Uitgeverij Forum: bedankt! Uiteraard was ik toch geïntrigeerd. Het zal wel lijken op alle wijze boeken die zeggen dat je niet moet dieten maar je hele leefwijze aanpassen.

Het kriskras en zigzag gelezen hebbende denk ik dat het best een aardig boek is. Alle aanbevelingen van deze Theresa Cheung ken ik van andere publicaties die vertellen hoe we vanzelf zonder dieet gezonder en slanker kunnen leven. Cheung propageert hetzelfde als Maarten 't Hart. En als Roy Martina. Niet diëten, maar evenwichtiger leven en eten. Geen koffie, geen alcohol, geen zout, geen vlees, volkoren, vezelrijk, veel groente, veel fruit, alles vers, biologisch, vooral geen blik. Niet op de bank tv kijken, laat staan op de bank éten, maar wandelingetjes maken door de natuur.

Maar deze gezondheids- en fitnessconsulente raadt bovendien aan voortdurend citroen met water te drinken, 's morgen bij het opstaan al, een half uur voor het ontbijt. Dat zou goed zijn voor spijsvertering en de lever. Ik geloof haar onmiddellijk.

Geen opmerkingen: