zaterdag 19 juli 2008

Community vol vaagheden

Mijn bioritme is zodanig afgesteld dat ik doorgaans om 06 uur klaarwakker ben en vol levenslust zit. Dan probeer ik te blijven liggen met de ogen dicht, maar soms ga ik zappen. Gisteren viel ik daarbij in Astrotijd, dat 's nachts op alle RTL-zenders uitgezonden wordt. Men kan er dag en nacht terecht voor het laten trekken van de tarot of de liefdeshoroscoop. De gesprekken in dit bijzonder commerciele programma tussen zweverige typen die elkaar heel goed begrijpen zijn nogal vermakelijk.

Gisterochtend mocht Francois Boulanger (voorheen Lingo) zijn nieuwe initiatief presenteren. Frank de Bakker. Een dikke ongezonde kettingrokende man met de ambitie een community om 'ietsers' en het 'ietsisme' heen te bouwen. Ik dacht even dat het een grap was, maar neen. 'Ietsers' zijn mensen die aannemen dat er 'iets' is tussen hemel en aarde, zonder een religie aan te hangen.

De site ietser.nl is sinds gisteren open. Er is al een levendige community ontstaan. Maar al gelooft u misschien 'iets', deze site lijkt mij niet echt noodzakelijk om naar toe te surfen, tenzij u wellicht geniet van redeneringen als: 'Ik zeg nog zo tegen me eigen: iets your heart out. Nou, komt ie. Zoals Jehova de naam van God was die zijn gelovigen niet uit mocht spreken, wat ze toch hebben gedaan. Zoals seks onbeschrijflijk lekker kan zijn, maar we het toch beschrijven als neuken. Zo is IETS de verzamelnaam voor alles wat we nog niet begrijpen, maar het maar al te graag gebruiken. In het dagelijks leven, om een hoger doel te bereiken, of gewoon, om er een beter gevoel aan over te houden. Van het kruisje aan je nek tot een geluksslipje aan je kruis. Ik weet niet wat het is, maar het is in ieder geval IETS. En beter IETS dan niets.'

Geen opmerkingen: