zaterdag 27 augustus 2016

Ex-Amsterdammers

Stadionkade
Dagje Amsterdam: eerst werk dan sociaal. De hele dag parkeergeld betalen is too much, dus ga ik met het OV. Eerst met bus 3 naar Utrecht CS, daar de trein naar Amsterdam Zuid, wandelen tussen die dure kantoren en horeca van de Zuidas. Daar op tram 5 naar de Apollolaan, wandelen langs de winkels van de deftige Beethovenstraat. Dan naar het Hilton Hotel voor het interview met Grunberg. Vandaar door Oud Zuid naar het Vondelpark en dan door het struweel naar de Overtoom voor de halte van tram 12. Naar de Admiraal de Ruyterweg waar we 's avonds een informeel familie-etentje hebben, en waar ik vooraf alvast mijn aantekeningen mag uittypen. 

In vroeger tijden was het het etentje voor de Amsterdamse tak van de familie, maar die tak is behoorlijk uitgedund: bijna niemand woont meer in Amsterdam. Ik niet, Nichtje niet, Jongste Nichtje niet, hun broer, diens vrouw en kroost niet... Dit jaar is er dus breder uitgenodigd: ook Hilversum, Den Helder, Maarssen, Zuilen en Nijmegen. Niet iedereen kan, maar veel wel. Onze Jongste Neef uit Mecklenburg Vorpommern logeert bij zijn ooms en kookt voor 14 personages om tafel. Wij zijn trots op hem.

Om 23.15u gaan we de lange weg terug naar Zuilen - nu samen met Jongste Nichtje. Met tram 12 slingeren we heel Amsterdam West en Zuid door naar Amsterdam Amstel, en dan Utrecht CS, en dan bus 5 naar Zuilen. Wat is Amsterdam toch leuk, verzuchten Jongste Nichtje en ik steeds. Om 00.44u zijn we terug in ons nieuwe thuis. Ook fijn. 

Geen opmerkingen: