woensdag 31 augustus 2016

Verboden zwanen te voeren

We hebben een kwestie hier te Zuilen, te Utrecht, en die is dat sommige bewoners heel veel broden aan de eenden en de zwanen voeren. Hele broden worden in de vijver gegooid. Het gebeurt door onze moslim medeburgers, die geen brood mogen weggooien en het aan de dieren geven. Maar de dieren krijgen veel te veel brood, ze kunnen het niet eens op, dus er drijft er vaak brood in de vijver en dat trekt weer ratten en ander ongedierte aan, zeggen de mensen die het weten kunnen. De buurt klaagt, de politie en de politiek doet niets. Niemand durft de broodgooiers er op aan te spreken. 

De Partij voor de Dieren en de ChristenUnie hebben nu voor dit bord gezorgd, begrijp ik. Op meerdere plekken in de stad hebben ze zo'n bord neergezet. Ik vind het heel wonderlijk. Kan het niet serieus nemen. Moet vooral lachen om de afbeelding van jaren-vijftig-meisjes. Wie heeft dat beeld bedacht? Het is ook treurig. Wie of wat moest dat beeld ontzien? Als het al om moslimvrouwen zou gaan, of -mannen, dan herkennen die zich hier toch niet in? Houden die op met brood gooien door dit bord? Zou een informatief bord niet effectiever zijn?

Er ontspint zich een discussie op de Facebook-pagina van ons plantsoen. Dat die moslims geen broden in het water mogen gooien, daar is iedereen het mee eens, maar mag ik dan ook niet meer met mijn kindje eendjes voeren? Het is natuurlijk geen officieel verbodsbord. 

Geen opmerkingen: