dinsdag 2 augustus 2022

Het strand


Het strand van Telgruc-sur-Mer is een wonderlijke ervaring zo op de eerste avond. Wel fijn. Het is geen doorsnee-plek. Tot onze verbazing zijn hier drie (weliswaar simpele) horecagelegenheden, dat hebben we hier nog niet meegemaakt aan een strand. 

Er is Ook een heel rijtje ‘campings’, waar steeds een zelfgeschilderd bordje ‘privé’ bij staat, met slechts enkele caravans of campers erop. Ik denk dat groepen familie en/of vrienden zo’n veldje koopt of huurt  en daar dan onbeperkt kan verblijven. Er zijn verder geen voorzieningen op. 

Een camping (tweesterren) is wel een officiële camping en daar is het rommelig en stervensdruk. In het geheel geen heggetjes of privacy. Beetje volks, om er maar een woord aan te hangen. Ook niet het soort camping waar we graag hadden gestaan, hoewel wel direct aan zee. 

Ik ben heel benieuwd hoe het hier gaat bevallen op het Presque’ Île de Corzon. In de gids is sprake van indrukwekkende kusten, kapen en vergezichten. Op de camping is geen stopcontact voor mensen die hun telefoon willen opladen dus dat wordt behelpen. Het toiletgebouw is zo ver naar beneden lopen (en dan weer terug omhoog) dat er het wassen en afwassen maar anders gaan toen, in het teiltje bij de tent. Dat zijn ze zaken die ons hier dan bezighouden.

Geen opmerkingen: