zaterdag 15 oktober 2022

Karsu - voorpret

Bobby’s oude jazzvriend uit Maassluis zijn we al jaren uit het oog verloren. Een maand of twee geleden belde hij ineens weer. Of we mee gingen naar de Turks-Amsterdamse zangeres Karsu in TivoliVredenburg op 20 oktober. Toevallig volg ik haar al een jaar op Facebook, dus ik was er wel voor in.

De jazzvriend had Bobby benaderd in plaats van mij. Bobby kent Karsu niet en wil ook meestal niet wat afspreken, dus een antwoord bleef uit. Ook als ik herhaaldelijk vraag: ‘Zeg nou wat je wilt, desnoods nee’, blijft hij maar vaag, dus vanavond zeg ik: ‘Ik ga alléén met de Jazzvriend.’ Iedereen opgelucht.

Voor ik de jazzvriend ga bellen (hij heeft geen internet) doe ik nog even vooronderzoek. TivoliVredenburg had van de week weliswaar nog tickets (à €28) maar wat ik al vreesde: vandaag zijn ze helemaal uitverkocht. Grr. Maar een mij onbekende  site Viagogo zegt nog tickets te hebben, à €45. Dat is ook een handel: schaarse tickets opkopen en doorverkopen. Dus ik bel de Jazzvriend of hij er €45 voor over heeft. ‘Als jij enthousiast bent’, zegt hij. Dat ben ik. Dus bestel ik via Viagogo 2 tickets à 45.

Vóór we ja zeggen wil hij uitwisselen waarom Karsu. Hoe hij haar heeft leren kennen; hij schaamt zich een beetje om het te zeggen, maar het is zoals het is: via het tv-programma ‘Beste Zangers van Nederland’. Zowel Lee Towers als Jan Smit waren verpletterd door haar stem en présence. Ik ben al weer helemaal verkocht. Bobby en ik grossieren in wonderlijke vrienden en de Jazzvriend hoort wel bij de buitencategorie.  De rest van de avond ga ik Karsu luisteren.




Geen opmerkingen: