vrijdag 6 februari 2009

Mevrouw, waarom sta ik hier alleen?

Oude Moeder woont in het centrum met veel appartementenflats, winkels en een gewilde Zoo. U begrijpt: parkeerders moeten betalen, óók daar in Drente. Bij Oude Moeders flat is een groot parkeerterrein, waar altijd plek is, maar ik wil niet de hele dag betalen. Jarenlang was er vlakbij nog een gedoogveldje met diepe kuilen en plassen, waar je gratis kon staan. Maar daar staat sinds januari een hek omheen.

Er blijkt veel plek aan de Bargermeerweg (voor de familie: Wilhelminstraat uitrijden, Dordtsestraat oversteken, et voila). Wonderlijk lieflijk wijkje zo tegen het drukke centrum aan, tussen het spoor en de industrieterreinen in. Met ruime vrijstaande huisjes, een school, een dubbele rij bomen, grasveldjes. Pure idylle. Geen parkeermeters, en slechts aan één kant van de weg een Verboden Te Parkeren-bord. Ik ga dus aan de andere kant staan. Máár, mijn bolide is de enige auto daar. Dat knaagt toch. Had laatst een flip van 51 euro wegens 10 minuten tijdoverschrijding. Dat hakt er in.

Ga naar Oude Moeders huismeester: 'Is er niet voor bewoners een bezoekersvergunning?' Niet dat hij weet, daar moet ik voor bij de Gemeente zijn. Gemeente gebeld, maar de ambtenares van Parkeervergunningen die aan de lijn komt weet van niets, ook niet waar precies de grenzen van het betaald parkeren lopen.

Het blijft een beetje onrustig. Op internet de verkeersborden opgezocht: het bord Verboden te Parkeren geldt inderdaad alleen aan de kant van de weg waar het bord staat. Als het verbod aan beide zijden zou gelden zouden aan beide zijden borden staan. Maar waarom ben ik op een drukke vrijdagmiddag daar de enige parkeerder? Ik zou voor Oude Moeder koken, maar ben toch niet gerust.

Op de Bargermeerweg gewacht tot er uit een van de woninkjes een bewoonster stapt. 'Mevrouw, waarom sta ik hier als enige?' 'Ik zou 'm wegzetten,' zegt ze, 'u heeft gelijk, ik weet ook geen argument, maar ik zou het niet riskeren. Van dat geld kunt u ook lekker uit eten.' Dus heb ik de bolide maar verplaatst, naar achter de school. Zonder argument. Kan het niet uitstaan. Ben benieuwd waar ik de volgende keer ga staan.

Geen opmerkingen: