dinsdag 22 september 2009

Je kunt het!

Ze verkoopt me een doos met 23 ampullen en twee pipetjes, en een boekje met uitleg en recepten. 'Je kunt het!' staat op allerlei pagina's tussen de hoofdstukken. De vormgeving oogt heel pharmaceutisch. Het spul heet Bio-HCG+. Per dag moet je een ampul legen in het pipetje, minuutje onder de tong en dan gaat het wonder geschieden. Het is een kuur waarbij vrouwen binnen 23 dagen zo'n 8 tot 10 procent afvallen - en mannen zelfs 10 tot 12 procent. In de ampullen zit een dosis Bio-HCG+ die je moet druppelen onder de tong.

Wat is dat dan, Bio-HCG+? HCG (humaan choriongonadotrofine) is een hormoon dat tijdens een zwangerschap door het embryo wordt geproduceerd. HCG staat in verbinding met het regelcentrum in de hersenen, de hypothalamus. Die stuurt een aantal functies aan, zoals de stofwisseling, eetlust en vetverbranding. Door het toedienen van een kleine hoeveelheid HCG wordt de hypothalamus beïnvloed. Deze activeert de vetverbranding en onderdrukt het hongergevoel.

De natuurgenezeres bezweert me overigens dat haar preparaat geen hormoon bevat, en dat het ook geen medicijn is, maar een vloeistof waarin 'frequenties' van HCG zitten. 'Het unieke van Bio-HCG+ is dat het alleen de frequenties bevat, maar niet het daadwerkelijke hormoon. Dit is mogelijk doordat het HCG door geavanceerde apparatuur is omgezet in een bio-energetische vorm. Aan de Bio-HCG+ worden extra frequenties van orthomoleculaire- / homeopathische- / Ayurvedische middelen en neurotransmitters toegevoegd die het afvallen positief beïnvloeden.'

Je reinste adacadabra. Maar wat beloven ze: 'Door Bio-HCG+ verdwijnt het vet op die delen waar het over is, zoals dikke dijen, bovenbenen en buikvet. Het gaat alleen om het overtollige vet, niet het structurele vet dat in de spieren zit. Je krijgt dus geen "ingevallen gezicht". Je volgt daarnaast je een 500 calorieën dieet, vrijwel vet- en koolhydraatvrij. Het verbod op vet gaat zo ver dat je ook geen gezichtscrème mag gebruiken en geen crèmespoeling in je haar.

'O', roept Leen, 'dat heeft Margriet van der Linden (Opzij/'Zomergasten') ook gedaan! Nu je die crème noemt herken ik het. Wat is die ervan opgeknapt! Die was dik!' Het is een mooi vooruitzicht. Ik hoop alleen niet dat ik van dat háár krijg.

Geen opmerkingen: