zaterdag 25 februari 2017

Bakkie

Bobby en Nol, zich noemende het Houthakkersgilde Zuilen, gaan nieuw hout halen. Dat hoort bij februari. De voorraad van vorig jaar is nog lang niet op, dus nu wordt het slechts 1 kuub, beloven ze. Vorig jaar hebben ze het gehaald bij Staatsbosbeheer Almere, nu wordt het Ossenzijl in de Weerribben. Waarom dat niet kan in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is een raadsel. Maar het levert weer mooie avonturen op. Vorig jaar vond ik het allemaal stom, maar nu wil ik eigenlijk wel mee? Ik mag mee. 

Vorig jaar naar Almere hadden ze een bus gehuurd, nu willen ze een bakkie. Ik heb alleen geen trekhaak op de bolide, en die kán ook helemaal niet op een Celica, zegt de garage. Nol heeft een hybride Toyota, daar kan ook geen trekhaak op. Dus halen we de Skoda Fabia van Syts. Een Soda Fabia is best een klein otootje..

Bij de Tinq bij ons aan de Burgemeester Norbruislaan kun je bakkies huren. Bobby heeft alles goed bestudeerd op het gebied van bakkies. Filmpjes. Instructies. We schrikken toch wel een beetje van het formaat van het bakkie, vooral in relatie tot het otootje. Ik zou rijden, maar ik weet het niet en geef het stuur spontaan over aan Nol. Als ik merk hoe makkelijk het gaat heb ik daarna dan natuurlijk weer spijt van. Dan mag jij straks rijden met het bakkie vol stammen, zegt hij.

De vorige keer:

Geen opmerkingen: