dinsdag 28 februari 2017

Utrechtse nachten

Het is een lange dag, ik ben pas om half twaalf thuis. We zitten nog even op de bank de dag door te nemen als plots om 23.58u de stroom uitvalt. Heel fascinerend. Bobby belt meteen naar Stedin, de netleverancier, ik ga naar Twitter. Op internet is de storing nog niet bekend, maar telefonisch wel. Mooi sfeertje op straat. Nergens licht, hier en daar licht in een woonkamer een zaklantaarn op. De meeste mensen slapen al lang. Op Twitter zie je wie nog wakker zijn en ook dat Stedin maar langzaam wakker wordt, evenals de internetcouranten.

Stroomstoring. Eigenlijk gebeurt dit best vaak de laatste jaren. Wij herinneren ons niets van vgoegeg. Ik herinner wel me een middag bij de kapper. hier in de buurt. Dat was rond Sinterklaas 2015. Die storing duurde uren. Toen ging Albert Heijn meteen op slot. Onze straat had toen als allerallerlaatste weer stroom. Bij Stedin gaven ze twitteraars antwoord op rijm. Nu is Stedin stil. Ze zullen wel met man en macht het probleem opsporen. Is is het het brandje aan de Keulse Kade, waar de brandweer net naar uitgerukt is? oppert iemand. Is dat adres niet Eneco? Heel opwindend allemaal. 

Tegen vieren zie ik vanuit het centrum de straatverlichting weer aanfloepen. Als dat eindelijk bij ons ook gebeurt zijn alle apparaten met klokjes van slag. 

Geen opmerkingen: