zondag 8 januari 2023

Hielspoor

Wie niet van pijntjes houdt moet dit niet lezen. Dit gaat over pijntjes. Heb al een tijdje last van zere voeten, en in het bijzonder van de hiel. Begin december had ik het samen met Zus3 in MeckPom al gediagnostiseerd als hielspoor, dat is een irritatie of ontsteking van de peesplaat onder de voet. Het is een aandoening waar hardlopers nogal mee te maken krijgen. Het kan maanden duren en een remedie is er niet dan door zooltjes en oefeningen. Het moet vanzelf weer overgaan. 

In november had ik de pijn aan beide hielen, maar de pijn aan de rechterhiel ging vanzelf weer over en deed ik wachten tot het ook over was bij de linkerhiel. Tot die tijd maakte ik geen lange wandelingen meer en vermeed ik sport en koor, want lang staan gaat ook niet. Er is een hele handel met gelzolen en gelsokken rond hielspoor, ik kocht een gelzooltje.

Door de hoest van de afgelopen maand bevond ik mij veel op de bank en op bed. Dan heb je van die hielspoor niet veel last. Het dagelijkse loopje naar Albert Heijn ging wat langzamer dan anders, maar was goed te doen. Dus eigenlijk was ik het een beetje vergeten.

Dat werd me gisteren fataal tijdens de 7 km lange wandeling om Haarzuilens heen. En toen ik er halverwege erge last van kreeg was er eigenlijk geen keus dan doorlopen. Dat heb ik geweten. ‘s Avonds kan ik geen stap meer zetten. Ik zou krukken moeten hebben.

Geen opmerkingen: