zondag 29 januari 2023

Te Kampen

In het leen-Peugeotje gaan we (hopelijk voor het laatst) naar IJsselmuiden om de Mazda op te halen. Er zitten nieuwe onderdelen in. Chris de verkoper geeft ons de oude brandstofpomp en legt uit wat hij gedaan heeft. Ik kan het niet navertellen. Hij heeft er 150 km in gereden en volgens hem is het nu goed. Zijn vrouw komt meteen opdraven om het leen-Peugeotje op te halen. We geven hem nog wat facturen, oa uit Güstrow. Hopelijk zien we elkaar niet meer, zeg ik glimlachend ten afscheid.

Dan parkeren we de Mazda bij het oude station en wandelen we de brug over de IJssel over om even Kampen te proeven. Kampen is een mooi oud stadje. In de jaren tachtig ben ik er vaak geweest omdat Marg hier de Academie voor Expressie heeft gedaan. 

Door de hielspoor kan ik echter niet ver lopen, dus we doen maar een kilometertje. Langzaam. Onderweg passeren we een mooie ouderwetse schoenmaker en daar koop ik nog twee halve leren hielspoorzooltjes. Kijken wat die doen. Tenslotte lunchen we copieus in de Stadsherberg met uitzicht over de IJssel. En dan rijden we niet over de Veluwe maar door de Noordoostpolder en Flevoland terug naar huis. Wat een verschil: de Mazda en het Peugeotje.

Geen opmerkingen: