maandag 9 januari 2023

The Split

Gezien: de BBC-serie ‘The Split’. Nu ik weer een dag op de bank zit te herstellen, geef ik me maar weer over aan een serie. Ditmaal is het The Split, een reeks over een advocatenfamilie (moeder Ruth en drie dochters Hannah, Nina en Rose Defoe). Hoofdpersoon is Hannah, gespeeld door Nicola Walker, die ook zo goed was in ‘Last Tango in Halifax’). Het gaat enerzijds over de dure echtscheidingszaken die zij behandelen, en anderzijds over allemaal relatie- en familie-gedoe. Heerlijk. 

Gisteren aan tafel met de Geschwister hadden we het  ook over series. Eentje stelde vast: ‘Vroeger keken we naar Nieuwsuur, nu kijken we naar series.’ Waarom kijken we geen Nieuwsuur meer? Omdat het voorspelbaar is? Te erg? We kijken Journaal, we zien de ankeilers van de praatprogramma’s, we lezen de krant en volgen Nu.nl. 

‘s Morgens had ik al gekeken naar Paul Haenen die te gast was bij ‘De Verwondering’ van Annemiek Schrijver. Haenen (1944) heeft altijd een mix gezocht tussen journalistiek,  theater en troost. Dat hij als hij niet kan slapen van alle problemen in de wereld bedenkt: ‘Wat zou Dominee Gremdaat nu adviseren? Die zou zeggen: ‘Denk: wat lig ik hier lekker warm in mijn bedje’.’ 

Zo moeten we misschien ook mild naar die series kijken.

De Verwondering met Paul Haenen:
https://www.npostart.nl/KN_1730619


Geen opmerkingen: