donderdag 20 juni 2024

Einde tante Mies

Tante Mies is overleden, terwijl ik de prachtige fietstocht naar Spakenburg maakte. Ze woonde de laatste jaren in een woonzorgcentrum in Loosduinen en lag al meer dan een een half jaar alleen nog maar in bed. Schoonzusje was de laatste jaren nog de enige die haar bezocht. Eens per twee weken. Als zij echt niet kon gingen wij. Bobby had jaren voor Auntie in Rotterdam gezorgd, en dir kon hij niet meer opbrengen. 

Vandaag is het exact een jaar geleden dat Auntie overleed. Precies dezelfde datum. Net die dag was Bobby onderweg naar Zweden. Nu is Schoonzusje net - met caravan - op reis en net gearriveerd in Zuid-Frankrijk. Wij hadden beloofd een keer op bezoek te zullen gaan in Loosduinen. Maar dat hoeft nu dus niet meer. En Schoonzusje kan meteen rechtsomkeert maken. Om de uitvaart te regelen.

Ze was een moeilijke vrouw met een moeilijke jeugd en een moeizaam levensverhaal. Meestal kritisch op alles en iedereen. Nogal eenzaam. Zelfs een betaalde gezelschapsdame bleef weg, na haar een paar keer bezocht te hebben. Diverse kerstdagen en verjaardagen hebben Bobby en ik de laatste jaren bij haar gegeten. Ze is vrees ik alleen gestorven.

Van oude mensen de dingen die voorbij gaan.


Geen opmerkingen: