woensdag 10 november 2010

Bernkastel

Wandeling van Traben-Trarbach naar Bernkastel Kues. Niet langs de Moezel maar over de berg. In de wandelbeschrijving staat dat het onmiddellijk stijgen is vanaf Trarbach, en dat is ook zo. Zodat we twee uur later in Bernkastel aan de Herbstsalat en de Moezelwijn ontzettend de kuiten voelen. Maar hier is me het toch een partij Moezel-pittoresk! Zowel in Traben-Trarbach als in Bernkastel. Allemaal vakwerkhuizen in de stadjes, poortjes, pleintjes, winkeltjes, Weinstübchen, Konditoreien, en Jugendstil villa's en hotels langs de Moezel.
In het Bastel-Paradis koop ik nieuwe Specksteine, in de boekhandel Engel koop ik bijna een boek van de inmiddels 93-jarige psycho-analytica Margarethe Mitscherlich die over de rijkdom van de ouderdom schrijft. Maar het boek is mede geschreven door Alice Schwarzer, de Duitse Cisca Dresselhuis, en gaat heel erg over de Duitse geschiedenis. Ooit hen ik een boek van Mitscherlich gelezen en heel goed gevonden, maar dat ga ik thuis eerst opzoeken voor ik het boek meeneem.

Tenslotte koop ik ook nog nieuwe laarzen, leuke, witte, gezonde. Met geitewollen halzen. In een winkeltje met twee krasse oude dames. Overal staan overigens krasse oude dames achter de kassa, ook in de jagerswinkel waar Bobby een sommeliersmes koopt.

En dan slingeren we in het donker met bus 333 40 minuten lang langs alle bochten en bruggen van de Moezel naar Traben-Trarbach, alwaar de bolide geduldig op ons wacht.

Geen opmerkingen: