vrijdag 14 februari 2014

OBA Live


In Amsterdam hebben wij op de lokale zender Salto 1 met enige regelmaat uitzendingen van OBA Live en die zijn eigenlijk enorm leuk. Ze zijn namelijk traag, en ze gaan ergens over. Dat wat de zender Het Gesprek wilde maar wat niet lukte, dat gebeurt hier een beetje achteraf. 

Het enige nadeel is dat het qua editing een beetje knullig overkomt en dat je vaak niet weet wie er aan het woord is, terwijl de geïnterviewden soms wel een half uur of een uur aan het woord mogen. Ik val er 'nachts wel eens middenin en net ook, als ik thuiskom uit het werk. Wie is die interviewster ook al weer, en die geïnterviewde, wat een erudiet persoon, wie is zij? Het zou niet moeten uitmaken als je kijkt en luistert, als het interessant is, maar ik wil toch weten wie en wat. Dit zijn gespreksleidster Mirjam Sterk (ooit CDA, nu IKON) en Yvonne Zonderop oud-adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, nu freelancer.

Nader onderzoek wijst uit dat deze uitzendingen opnamen zijn voor Radio5. Dan snap ik ook wel dat er geen naambordjes zijn

Geen opmerkingen: