maandag 1 juni 2015

Einde van een tijdperk

Nieuws van het huisfront. Vandaag komt eindelijk de serviceafdeling van EigenHuis Keukens. Ik weet niet of u het zich nog herinnert, maar het gasstel dat ze ons geleverd hadden was niet wat we besteld hadden. We wilden de wokbrander links in plaats van in het midden. Sinds ik hier woon, 11 mei, kook ik op een campingbrander. Eerst was er het dispuut wiens fout het was, toen waren ze bereid het gasstel om te ruilen, als we deze niet gebruikten, en toen kon dat pas op 1 juni. Vandaag.

De man van EigenHuis Keukens heeft niet het goede gasstel bij zich. Wat wij hebben zit op een glasplaat van 70cm. Wat wij willen moet op een glasplaat van 86cm. Dan moet hij het aanrechtblad gaan snijden. Of we krijgen een RVS-plaat onder het gasstel. Dan kan het wel op 70cm. Maar vinden we dat wel mooi? Dat moet ik even met mijn vrouw overleggen, zegt Bobby. Gna gna. Ik kan er nog steeds niet aan wennen.

We concluderen allebei zuchtend maar eensluidend: Láát maar. Laat het zo maar. Dan accepteren we maar dat als je de wok op de wokbrander zet, er geen plek meer is voor een pannetje rijst. Maar hoe vaak wokken we nu helemaal? Ik kook altijd in de hapjespan. Die past prima. 'Ik wok heel veel', zegt Bobby. O ja?

Laatst zei Erik - die veel wokt - dat het juist goed is zo, de wokbrander in het midden, dat een wokbrander links ook veel beperkingen heeft. Hoe dan ook: dit is het einde van het tijdperk Koken-Op-Campinggas.

Geen opmerkingen: