zondag 9 juli 2023

Onze AH

O wat erger ik me aan onze Albert Heijn. Het is dat de winkel op slechts vier minuten loopafstand is dat je er toch steeds weer naar toe gaat, maar liefst zou ik hem boycotten. De voorraad is heel vaak heel slecht, vooral de afdeling groente. En dan maken ze smoesjes ter verklaring. Laatst had ik een venkelschotel bedacht, hadden ze geen enkele venkel. ‘Het is geen venkelseizoen’. zei het hoofd van de groentenafdeling desgevraagd. Ik geloofde hem niet zo en ging toch maar even naar de Turkse groenteboer en die had venkel in overvloed. 

Behalve dat maken ze vervelende commerciële keuzes in het assortiment, ik denk door afspraken met de producenten. Een tijdje geleden was het wasmiddelenvak ineens gevuld met alleen maar Ariël. Daarvoor stonden er wel zes merken. Ik kocht/koop altijd AH ecologisch. 

In het kaasvak zijn tegenwoordig alleen maar kleine stukken kaas van rond de €10. Dat vind ik belachelijk duur. Nu heb ik maar een pakje gesneden kaas van €5 gekocht. En de nieuwste ergernis is de drinkyoghurt. Die drinken wij hier in huis nogal graag. We lengen die aan met karnemelk en dan nog gaat er 1 liter per dag door. Ze hadden altijd 3 of 4 merken, waarvan het huismerk het meest betaalbaar was. Nu staat er in het vak alleen nog Optimel à €1,99.

Geen opmerkingen: