vrijdag 23 februari 2024

Beurskwartier

U bent van mij vooral plaatjes groen gewend en kunst en lekker eten, maar ik heb heus ook besef van andere werelden. Zo is er woningcrisis en wordt er veel gebouwd in Utrecht, ook rond het oude centrum. De ruimte is beperkt, dus dat gaat allemaal de lucht in. 

Soms kijk ik bij de nieuwe wijk Merwede aan het Merwedekanaal, ook daar wordt compact gebouwd en hoog en autoluw, en wat ik daar zie is eigenlijk best aardig.

Vandaag ga eens poolshoogte nemen bij het Beurskwartier, de nieuwe wijk bij de Jaarbeurs aan de achterkant van het centraal station. Het is daar zo stenig en betonnig, ik kom er nooit. Maar nu regent het en ik heb niets te doen, laat ik daar eens gaan rondkijken. 

Ongelofelijk. Er komen 3500 woningen in hoge hoogbouw. Als je de artists impressions mag geloven wordt het allemaal prachtig groen en allemaal gelukkige mensen. Ik wil niet pessimistisch zijn, misschien zie ik het niet. Maar vandaag, nu, met die altijddurende februariregen, is het verschrikkelijk. Eén flat gaat Wonderwoods heten, daar gaan bomen op en aan groeien. Als je goed kijkt zie dat de bomen al naar boven getakeld zijn. 

Geen opmerkingen: