dinsdag 3 september 2024

Televisie-seizoen

Het nieuwe televisie-seizoen is begonnen. Ik ben er dezer dagen maar druk mee. Vorige week was ik al begonnen met 'Bar Laat' van om-en-om Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand, maar hoewel ik graag naar hen kijk zijn die formats met tafels vol BN-ers over politiek en entertainment niet helemaal mijn ding.  'Van Roosmalen & Groenteman' vind ik wel nog steeds erg leuk, dat zit boordevol spot en zelfspot, daar zit ik steeds bij te grijnzen, en dat is gelukkig alleen op maandag. Top is natuurlijk 'De Avondshow' van Arjen Lubach, vier avonden per week maar liefst. Ook nog even naar 'Eva' gekeken, Jinek. Maar die had Acda & De Munnik te gast, en dat kon me werkelijk niet schelen. 

Het verschil met 'Op1' (dat in de plaats kwam van 'Pauw' en 'Pauw & Witteman') is allemaal niet zo groot. Ik geloof dat Eva Jinek net zo enthousiast probeert te doen als indertijd Matthijs van Nieuwkerk in 'De Wereld Draait Door', die we inmiddels al bijna vergeten zijn. Het gaat allemaal over kijkcijfers, de (ooit) succesvolle formats volhouden en die presentatoren aan het werk houden - of afschieten. 

Ik verwacht dat mijn kijkgedrag vergelijkbaar blijft met vorig jaar. Elle dag het Acht Uur Journaal. Af en toe een documentaire, af en toe 'NieuwsUur'. In het weekend 'NOS Sport' met de Eredivisie. Elke maandag tot donderdag Arjen Lubach. Elke maandag Van Roosmalen & Groenteman. En misschien komt er weer 'Maestro' en 'Project Rembrandt'. 

Geen opmerkingen: