zondag 8 september 2024

Veenplassen

Erni en Nol hebben opeens een chalet gekocht op de chaletpark De Veenplassen. Bobby en ik gaan bij ze eten. Ze hebben een terras aan vis- en  zwemwater mer dit uitzicht. 

Toen zij twee jaar geleden op onze volkstuin op visite kwamen, bloednieuwsgierig, was Erni zo enthousiast dat ze zich ook inschreef voor een tuin. Toch had ze twijfel of ze het tuinieren wel aan zou kunnen, naast haar werk. 

En nu is het dus dit geworden. Heel anders dan ons groene en rommelige volkstuinenpark. Hier is elk chalet ommuurd met stenen muren. Elk chalet heeft een betegeld terras. Maar ze hebben een echt huisje met woonkamer, twee slaapkamers, douche, gas, licht, water, riolering. 

Vanuit Zuilen is dit paradijsje slechts 25 minuten fietsen, voor hen denk ik 35. Zij wonen aan het AmsterdamRijnkanaal waar ze toen ze er kwamen wonen vrij uitzicht hadden op uptempo binnenvaartschepen en schilderachtigef avondluchten. Nu rukt daar aan de overkant van het kanaal de wijk Leidsche Rijn op. Leuke architectuur, maar geen vrij uitzicht meer en veel minder avondzon. 

Hier hebben ze wél vrij uitzicht. En die enorme luchten over de Bethunepolder. Nu is het heerlijk stil, maar in de zomer huizen in de chalets om hen heen veel kinderrijke gezinnen met alle bijbehorende geluiden. 

Geen opmerkingen: