Op maandagmiddagen doe ik maaltijden bezorgen. Al sinds augustus. De eerste maand was het baantje behoorlijk stressvol omdat ik voor mijn gevoel nauwelijks werd ingewerkt en ik me maar moest zien te redden met alle systemen, maar inmiddels voel ik me een routinier.
Sinds een paar weken is het hele productieproces van de 200.000 maaltijden die het bedrijf per week levert (dit getal komt van ChatGPT, geen idee of het klopt) verder geautomatiseerd. Daar krijgen we filmpjes van te zien. De dozen met maaltijden komen naar een depot in de buurt. Daar haal ik wekelijks vijf koeltassen met daarin zes dozen met daarin max zes maaltijden. Die breng ik naar gemiddeld 27 adressen.
Toen ik met het baantje begon vroeg ik om een proefmaaltijd omdat ik graag wilde weten wat ik rondbreng, maar die worden alleen af en toe uitgedeeld als er wat over is.
Vandaag is het eindelijk zo ver. Ik krijg twee reserve-maaltijden. Als ik moe en hongerig thuiskom moet Bobby nog boodschappen doen. Dat hoeft niet, zeg ik verheugd, want we hebben twee maaltijden! Na bestudering van de ingrediënten (mer loep) blijken deze glutenvrij Ze moeten een half uur in de oven op 140 graden. In de magnetron gaat het sneller, maar wij hebben geen magnetron.
We hebben een risotto en iets met bleekselderij en brie. Het ziet er niet zo mooi uit als op het plaatje, want de maaltijden zijn tijdens het vele reizen flink door elkaar geschud. Maar het is best lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten